- Дата и час: 22 Ное 2024, 09:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурсът за мл.прокурори
|
|
48 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Конкурсът за мл.прокурори
Не, не може да си грозна Мира, хващам се на бас, че не може!
Но дори и за момент да допуснем, че е така(но само като допускане) предлагам да оставим красивите жени на мъжете без въображение!
"Истинската красота е невидима за очите"-самият Егзюпери го е казал-още повече, че "Малкият принц" ми е много любима!!!:-)
Но дори и за момент да допуснем, че е така(но само като допускане) предлагам да оставим красивите жени на мъжете без въображение!
"Истинската красота е невидима за очите"-самият Егзюпери го е казал-още повече, че "Малкият принц" ми е много любима!!!:-)
- dvm_78
- Младши потребител
Re:
Е, тука вече се предавам!
Отношението ми към прилично красивите мъже най-често е положително. Не съм омъжена, но и да бях, едва ли щеше да е друго - отношението, де.
Отношението ми към прилично красивите мъже най-често е положително. Не съм омъжена, но и да бях, едва ли щеше да е друго - отношението, де.
- МСМ
Re:
Хей ,това е чудесно-попитах те дали си омъжена, защото ако беше, отношението ти към младите и прилично красиви мъже нямаше да има същото значение(с оглед настоящето и доста вероятното бъдеще)!
Но сега вече е друго!!!!
Ами виж сега-аз имам роднини в Пловдив(в кв. "Хр. Смирненски") и не съм им гостувал от доста време!!
Така че ако нямаш възможност да дойдеш в София тук да се запознаем, може да помислим по въпроса дали това не може да стане в Пловдив!:-))))
Разбира се, ако искаш, нямаш нищо против по въпроса и така нататък.
Чакай, бе-нали ще идваш за устния изпит за изпита за магистратите-може тогава да стане!!!
Какво ще кажеш!!!?????
Но сега вече е друго!!!!
Ами виж сега-аз имам роднини в Пловдив(в кв. "Хр. Смирненски") и не съм им гостувал от доста време!!
Така че ако нямаш възможност да дойдеш в София тук да се запознаем, може да помислим по въпроса дали това не може да стане в Пловдив!:-))))
Разбира се, ако искаш, нямаш нищо против по въпроса и така нататък.
Чакай, бе-нали ще идваш за устния изпит за изпита за магистратите-може тогава да стане!!!
Какво ще кажеш!!!?????
- dvm_78
- Младши потребител
Abe vie kakvo se svaliate v uridicheski forum?!
Otgore na vsichko ste otgovariali kato mene na kazusa za prokurori.Napravo vi mrazia!
:)))
Otgore na vsichko ste otgovariali kato mene na kazusa za prokurori.Napravo vi mrazia!
:)))
- Ah
Бихте ли уточнили как стигнахте да извода за наличието на високо самочувствие и посредствени знания? Бих Ви отговорил по подробно / с пълни данни за мен и трудовата ми биография/ но за мен форума е място и средство най вече за взаимопомощ а не за дребнаво заяждане.
За останалите Уточнявам че съм квалифицирал деянията само по написания казус. Дал съм отговор на предполагаемите въпроси които, евентуално е можело да бъдат зададени.
След уточнението че Пашалийски е пълнолетен то за него вр. чл. 63 няма.
Пропуснах да посоча че за телесната повреда освен посочената квалификация има и вр. чл. 20 НК.
За чл. 78а НК ще пиша по надолу
За останалите Уточнявам че съм квалифицирал деянията само по написания казус. Дал съм отговор на предполагаемите въпроси които, евентуално е можело да бъдат зададени.
След уточнението че Пашалийски е пълнолетен то за него вр. чл. 63 няма.
Пропуснах да посоча че за телесната повреда освен посочената квалификация има и вр. чл. 20 НК.
За чл. 78а НК ще пиша по надолу
- batko
- Младши потребител
Исках да кажа, че глупост е това, дето съм го написала като отговор на въпрос 4, подточка Б. Пашалийски също участва в изнасилването, а извършителят не може да бъде същевременно и подбудител или помагач.
- МСМ
В интерес на истината преди да отговоря първоначално на казуса и аз не бях много сигурен следва ли да се приложи 78а НК. Затова и си отворих кодекса и препорочетох текста. Изрично е посочено че "Пълнолетно лице се освобождава от наказателна отговорност от съда ................" Знаете и какви са комулативните условия за прилагане на този текст. Не е отразено че текста не се прилага ако деянието е извършено от непълнолетен и към момента на решаване на казуса извършителя е навършил пълнолетие. Нали ако лицето към момента на решаване на казуса все още е непълнолетно прокурора може да приложи чл. 78 вр. 61 НК. Ако е навършило пълнолетие този текст е неприложим /78НК/. По силата на принципа на по благоприятния закон следва да се приложи 78А НК, а не дееца да се осъжда.
Колеги ще се радвам да обсъдите мнението независимо дали работите или все още учите.
Колеги ще се радвам да обсъдите мнението независимо дали работите или все още учите.
- batko
- Младши потребител
Не разбрах само, дали приемаш написаното от мен относно формата и характера на престъплението.
- Гандалф.
Ха, сега пък колежките тука викат, че не съм права. Според тях извършителството не поглъща подбуждането на съучастниците, това си били отделни работи. Аз не съм много съгласна. По тая логика почти винаги при предварителен сговор единият (който пръв е предложил) ще е и подбудител на другия. А който е направил приготовленията, ще е пък помагач на другия.
Права ли съм, или имам огромна и неочаквана дупка в знанията (неочаквана, щото някои дупки си ги знам)?
Batko, не смятам, че при навършване на пълнолетие може да се говори за последвал по-благоприятен закон. Принципът се отнася за промени в законите.
Права ли съм, или имам огромна и неочаквана дупка в знанията (неочаквана, щото някои дупки си ги знам)?
Batko, не смятам, че при навършване на пълнолетие може да се говори за последвал по-благоприятен закон. Принципът се отнася за промени в законите.
- МСМ
Съгласна съм, че е увреждащо престъпление, да. Уврежда обекта, а не само създава опасност. Но не знам дали това се нарича характер на деянието.
Ah, не ме мрази, а се радвай, че имаш съмишленици! ;-) Аз между другото не съм се явявала на изпита за прокурори.
Ah, не ме мрази, а се радвай, че имаш съмишленици! ;-) Аз между другото не съм се явявала на изпита за прокурори.
- МСМ
И аз вече се чудя следва ли да се приложи 78а. Зададох подобен казус на няколко колеги и получих два отговора 1 Може да се приложи, 2 Не може да се приложи.
Ще помисля още, ще поровя по практиката и се надявам въпроса /така де отговора/ да ми се изясни окончателно. Засега отстоявам първоначалното си мнение :))
Ще помисля още, ще поровя по практиката и се надявам въпроса /така де отговора/ да ми се изясни окончателно. Засега отстоявам първоначалното си мнение :))
- batko
- Младши потребител
До Мира!
Мира, моля те да отговориш на предложението ми по-горе!!!
Апропо, нещо което е МНОГО ВАЖНО и ти го казвам съвсем сериозно!!
Фамилията ми е същата като твоята!!!
Ще ти покажа личната си карта като се видим(е, ако разбира се искаш да се видим)!!
И няма да е само това:-)
Струва ми се , че сме доста.... хм similar!
То ще си покаже, де !!!
Апропо, нещо което е МНОГО ВАЖНО и ти го казвам съвсем сериозно!!
Фамилията ми е същата като твоята!!!
Ще ти покажа личната си карта като се видим(е, ако разбира се искаш да се видим)!!
И няма да е само това:-)
Струва ми се , че сме доста.... хм similar!
То ще си покаже, де !!!
- dvm_78
- Младши потребител
Re: До Мира!
Не мога да устоя на мъж, който има същата фамилия. Отговорила съм ти на и-мейла dvm_78@lex.bg.
- МСМ
48 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|