начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

узаконяване на пристройка към жил сграда по чл 148 от ППЗТСУ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

узаконяване на пристройка към жил сграда по чл 148 от ППЗТСУ

Мнениеот wind1 » 29 Юни 2008, 12:17

.
Брокер съм и ме интересува при сграда за която има нотариален акт за 36квм,с одобрени планове от 1977г. за пристройка към жил сграда по чл 148 от ППЗТСУ,но реално вече с построяването имаме една голяма къща на 2ет с тавански етаж-
1.как се узаконява такава сграда
2.може ли да се продаде с същ нот акт и документи и новите собственици да узаконяват-има ли опасност за тях тъй като продавачът е над 80г няма съпруг и деца,но има наследници
wind1
Нов потребител

Re: узаконяване на пристройка към жил сграда по чл 148 от ПП

Мнениеот donna » 29 Юни 2008, 12:29

wind1 написа:.
Брокер съм и ме интересува при сграда за която има нотариален акт за 36квм,с одобрени планове от 1977г. за пристройка към жил сграда по чл 148 от ППЗТСУ,но реално вече с построяването имаме една голяма къща на 2ет с тавански етаж-
1.как се узаконява такава сграда
2.може ли да се продаде с същ нот акт и документи и новите собственици да узаконяват-има ли опасност за тях тъй като продавачът е над 80г няма съпруг и деца,но има наследници

Мястото на темата не е тук ,а в имотни .
Трябва търпимост по пар.16 ЗУТ , нотариуса е длъжен да го изискапри продажбата.

Ами клиентката тр. да се бръкне доста за търпимостта ,щото то там и проектче се прави ,освен нотариално заверената декларация.

Другото е да го продаде така както е с всички подобрения и приращения/това е начина за заобикалянето на пар.16 ЗУТ / , но говорете с кандидат собствениците и техническия отдел на общината дали ще издадт търпимост след продажбата и дали новите собственици толкова държат на това .
donna
Старши потребител

Назад към Конкурси, изпити