- Дата и час: 22 Ное 2024, 04:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отново конкурс за магистрати
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
отново конкурс за магистрати
Колеги, моля кажети ми какво мислите по следното: едно от условията за участие в конкурс за магистрати е кандидатът да отговаря на чл. 126 и 127 от ЗСВ. В чл. 126т. 4 се изисква кандидатът да притежава необходимите нравствени и професионални качества, която преценка се прави в съответствие с правилата за професионална етика за съдиите, прокурорите и следователите. Моля отговорете ми за участие в конкурса необходима ли е такава преценка или препоръка и от кого. Честно да ви кажа, че като ли четох някъде подобно нещо, но вече не с спомням. Предполагам, че и други ги вълнува този въпрос
- свп
Re: отново конкурс за магистрати
Не се изискват никакви препоръки. Обърнете внимание на чл.12, ал.2 от Наребата за провеждане на конкурса, където е предвидено, че на устния изпит комисията задава въпроси на кандидата, от които да си направи извода какви са неговите професионални и лични качества.
- kandidat
Kolegi, molq daite link kum naredbata i kum konspekta - tursih gi na site-a na VSS, no nishto ne namerih.
Blagodarq predvaritelno.
Blagodarq predvaritelno.
- zainteresovan
Колеги,ако отговаряте на изискванията за явяване на конкурса за магистрати - УСПЕХ! Радвам се,че съм ви полезна.
- ТТТ
konkurs za ml.sudii
E,vsi4kite 711kandidati naviarno re6iha kazusa v4era,no spodelete vse pak ne6to.Pri pove4e mnenia 6te mojem da se orientirame v niakakva stepen dokolko sme bili pravi v re6avaneto mu.Az li4no mislia,4e viziraniat v kazusa dogovor be dogovor za poru4ka.A vie do kakuv izvod stignahte kolegi?
- sledovatel
Re: konkurs za ml.sudii
Мисля, че доста лесен изглеждаше казуса на пръв поглед, но май ще се окаже, че не е точно така. Мисля, че има договор за поръчка; че могат да се претендират лихви от момента на исковата молба и че делото е подсъдно на РС. Много се измъчвам за свидетелските показания и за административния въпрос
- sara
- Младши потребител
Re: konkurs za ml.sudii
Свидетелски показания смятам,че са недопустими,защото е така за парични вземания над хиляда лева,тъй като при тях вземането трябва да се удостовери с писмен документ.А надзор над административния акт упражнява прокурорът,поне такава разпоредба намерих в ЗАП,но сега точно не намирам в кой член беше.А за районния съд сигурно си права,и аз отначало го писах,но незнам защо после го поправих на окръжен.А поради факта,че Маринов е знаел,че няма да изпълни задължението си ,защото му е отнет паспорта,не мислите ли,че трябва да се иска унищожение на договора поради измама?Той все пак е въвел умишлено в заблуждение Христов,знаейки,че няма да изпълни.
- sledovatel
До следователчето
Не искам в никакъв случай да съм груб, но ти съдия не бива да ставаш. Приятелски съвет, просто - не ги схващаш нещата!:)))) Виж, пробвайсе за следователи - там ги взимат всякакви юристи - нищо лично, просто образованието ти куца здравата.
- karo
- Потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|