начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

obzalvane

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

obzalvane

Мнениеот otchaqn! » 25 Авг 2005, 13:48

имам следният проблем: разведох се към 30 07 05г при адвокатката ми ходих на 05 08 05г всъщност при нея разбрах от решението че съм разведен вече на 30 07 05г, и както си спомням тя ми каза че то и по пощата ми трйбвало да пристигне при мен,подписах се че нямам претенции към нея относно обжалването но до този момент при мен нищо по пощата не е идвало.Крайно съм недоволен от това решение,но тъй като нямам повече средства за адвокат,пък и като ги имах не видях и дума от това което казах тя да е направила,реших че когато го получа ще ползвам срока за да обжалвам,въпросът ми е аз ли не съм разбрал за този 15 дневен срок за обжалване от кога тече или наистина е така след като получа по пощата си уведомление, и последният ми въпрос е мога ли да си пусна жалба срещу съдиискийт състав тъй като не видях нищо от това което съм казал записано там-в решението,а в него е пълно с неточности от което мисля че съм потърпев6 моля за някаква помощ и насочване! предварително Благодаря!
otchaqn!

otgovor

Мнениеот Гост » 25 Авг 2005, 14:05

Чл. 197. ГПК (Изм. - Изв., бр. 90 от 1961 г., изм. - ДВ, бр. 124 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 64 от 1999 г.) Жалбата се подава чрез съда, който е постановил решението, в 14-дневен срок от деня на заседанието, в което е обявено решението с мотивите за страната, която е присъствувала. За страната, която не е присъствувала в заседанието, както и в случаите на чл. 190, срокът за обжалване тече от датата на съобщението, че решението с мотивите е изготвено.
Чл. 193. (Изм. - Изв., бр. 90 от 1961 г., изм. - ДВ, бр. 124 от 1997 г.) (1) Страната може да поиска да бъде допълнено решението, ако съдът не се е произнесъл по цялото й искане. Молба за това може да се подаде в едномесечен срок от деня на заседанието, в което е обявено решението с мотивите за страната, която е присъствувала, а за страната, която не е присъствувала при обявяване на решението, и в случаите по чл. 190 срокът тече от датата на съобщението, че решението с мотивите е изготвено.
(2) Съдът разглежда молбата с призоваване на страните и се произнася с допълнително решение, което подлежи на обжалване по общия ред.
Гост

Мнениеот Гост » 26 Авг 2005, 00:56

Вие или вашият адвокат получихте ли обявление ,че решението е изготвено?В пълномощното ,което сте подписали ,предоставяте ли право на адвоката ви да получава призовки и да ги приема?Вие как разбрахте ,какво е съдържанието на изготвеното решение.Дайте повече информация ,за да можем да ви помогнем!
Гост

Мнениеот Гост » 29 Авг 2005, 08:27

ами адвокатката ми покажа решението, тя предполагам го е получила по законият път!ами за това какво съм я упълномощил нямам спомен (преди 1г беше това)но най вероятно и за това да съм.Моля ако може и няколко думи къде да пусна жалба срещу съдийският състав.
Гост

Мнениеот галина » 29 Авг 2005, 16:52

Мисля,че това което искате е невъзможно!
галина

Назад към Семейни казуси