Здравейте колеги,
Бях чела че за да допуснат някой да се яви на конкурс за младши съдия,прокурор или следовател условието е да има успех от държавните изпити минимум 4,00. Обче нещо не го намирам това изискване в ЗСВ.Остана ли като условие за допускане или не?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за "младши..."
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
младши магистрати
С промените в Закона за съдебната власт от 12.05.2006г беше вкарано това изискване. Вече трябва да имате успех не по-нисък от 4 от държавните изпити и средният успех от семестриалните изпити също трябва да е минимум 4.
- milletti
- Потребител
Не го намерих това за успеха. Нито в ЗСВ, нито в Наредбата за провеждане на конкурси. Ако съм го пропуснала - кажете къде точно го пише.
- dozn03
- Потребител
Колеги четете внимателно!Нито в ЗСВ, нито в Наредбата има изискване за минимален успех от дипломата!Изискането е да имаш успех от писмения изпит 4.50 и от устния над 3.00 за да участваш в класирането!Успех на всички!
- bianka
- Младши потребител
Колеги със сигурност няма изисване за успех а просто наличието на диплома, а вече какво ще направи всеки на конкурса зависи от него самия ,защото изискването е да изкараш 4.50 на писменив изпит и 3.00 на устния. Успех на вскички.
- antoniaaatanasova
- Младши потребител
Не знам от къде сте го взели това, но сегашният чл. 127а, последно изменен на 12.05.2006 г. гласи следното:
Чл. 127а. (Нов - ДВ, бр. 74 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 29 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2006 г., в сила от 12.05.2006 г.) (1) Назначаването на младши съдии, младши прокурори и младши следователи се извършва след провеждане на конкурс.
(2) Планирането на назначенията на младшите съдии, младшите прокурори и младшите следователи се извършва за всяка следваща календарна година от Висшия съдебен съвет по предложение на ръководителите на съответните органи на съдебната власт.
(3) Планираните щатни бройки за младши съдии, младши прокурори и младши следователи не могат да се променят след обявяването на конкурса.
(4) Конкурсът се провежда не по-малко от веднъж годишно и не по-късно от три месеца след обявяването му.
Така, че не всявайте паника и не вкарвайте в заблуждение!
Успех на всички и от мен!
Чл. 127а. (Нов - ДВ, бр. 74 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 29 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2006 г., в сила от 12.05.2006 г.) (1) Назначаването на младши съдии, младши прокурори и младши следователи се извършва след провеждане на конкурс.
(2) Планирането на назначенията на младшите съдии, младшите прокурори и младшите следователи се извършва за всяка следваща календарна година от Висшия съдебен съвет по предложение на ръководителите на съответните органи на съдебната власт.
(3) Планираните щатни бройки за младши съдии, младши прокурори и младши следователи не могат да се променят след обявяването на конкурса.
(4) Конкурсът се провежда не по-малко от веднъж годишно и не по-късно от три месеца след обявяването му.
Така, че не всявайте паника и не вкарвайте в заблуждение!
Успех на всички и от мен!
- dozn03
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|