начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Кой

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот edit » 21 Ное 2006, 23:36

ще намерите в дискусия за една брошка тук във форума, явно на питащият за брошката също му е трябвала страница и половита. . . :lol: :lol: :lol:
edit
Потребител

Мнениеот d_d » 21 Ное 2006, 23:40

Защо този казус натрапчиво ми напомня един друг - относно някаква тъпа брошка?

Върви при адвокат и си плати за консултацията!
d_d
Потребител

Мнениеот d_d » 21 Ное 2006, 23:43

Извинявай edit , докато гопиша си изпратил твоя пост!
d_d
Потребител

Мнениеот monteskio » 22 Ное 2006, 00:30

Здравейте,

Този казус с картината вече е поставян в във форума и лично аз съм отговорял на него. Потърсете го. След него излезе ремикс версия с " брошка ".

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот ekostova » 22 Ное 2006, 10:34

Не ми е работа да Ви уча, но ми се струва, че пропускате едно много важно нещо: днес някой ще Ви реши казуса за изпита, но утре в живота кой ще Ви го реши? Трябва да се научите да мислите логично, и така ще излизате от всякакви ситуации. По всички предмети. Затова си седнете сам/а и помислете: какъв договор са сключили лицата, трябвало ли е да бъде писмен, кои са условията за действителност на сделките - вж ЗЗД, за доказване какъв документ трябва да имат страните - разписка ли, що ли. и т.н. Нищо сложно няма. проверете -има ли човекът право на задържане на вещта до изплащане на разноските, кои вещи могат да се задържат. Във всеки случай, до каквото и решение на казуса да стигнете, е нужно да си го защитие. това е основата на правосъдната ни система. Защото всяка страна си има теза и тя трябва да може да се аргументира. И мисля, че преподавателят Ви ще е по-доволен от отговора Ви, ако сами сте си го направили, дори да е грешен, отколкото да седнете да им разтягате разни лафове, с които и Вие не сте наясно. Това е .
ekostova
Потребител

Мнениеот Viona0311 » 22 Ное 2006, 22:11

Немога да намеря казус за брошка, нито пък за картината....Благодаря за съвета и отговорите:)
Viona0311
Нов потребител

Назад към Конкурси, изпити