- Дата и час: 26 Ное 2024, 10:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
И пак ще има конкурси за магистрати - втора част!!!
|
|
Re: И пак ще има конкурси за магистрати - втора част!!!
---
Последна промяна DrazniteL на 19 Дек 2011, 13:12, променена общо 1 път
- DrazniteL
- Потребител
и така всяка година ще си стоиш в "първи клас" - наистина нищо лошо нчма
- magnoliq
- Нов потребител
Именно. Примера на магнолия е много удачен. Ако (да приемем хипотетично) съм вече в 10 клас, нямам никакво намерение да се връщам в първи.
Но пак казвам, всеки преценя за себе си.
Но пак казвам, всеки преценя за себе си.
- genius75
- Потребител
Здравейте колеги, бих искала да попитам дали тази година ВСС обяви конкурс за мл. съдии, мл.прокурори и мл.следователи, тъй като на осн. ЗСВ следва един път годишно да обявяват такъв...?
- mibora
- Потребител
Щели да обявят всеки момент - някъде през ноември
"Как какво... ритуално изгаряне на НПК А може за по-сигурно първо да го обесим".
RinTimTim
RinTimTim
- octavius
- Потребител
Ако знаете само какво е!... В момента връщат нас, младшите магистрати от випуск 2006 не в първи клас, а в родилното... За момента все още не мога да напиша тук: "Ходенето по конкурси, че и печеленето им е подигравка с участниците, ако все пак са успели да проникнат в системата без да имат вуйчо владика", но съм невероятно близо до това... Все още има време, през което е възможно да се променят нещата, но не съм много обнадеждена. Обещавам да споделя преживяванията си - скоро.
- sunshine_75
- Потребител
Вече съм съдия и то в голям град. Става и без връзки но с адски много труд и упорство. Успех на всички
VENI,VIDI,VICI!
- titania
- Младши потребител
Не съм съгласна,че става без връзки. В момента назначената за съдия в РС-Свиленград към момента на подаване на заявлението за участие в конкурса е нямала 3 год стаж т.к. към 19.08.2005г. под №192 е била стажант към Окръжен съд-Бургас. Тогава зъ какви честни конкурси говорим. Още повече,че никъде не са видни и оценките от държаните
- Nicolaj
- Младши потребител
Да, има такива парадокси, вярно е и че никъде не се публикува крайното класиране, което не е редно, но все пак има шанс и за простосмъртните да се "промъкнат" в системата и тогава остава задоволството, че си постигнал нещо сам и че са те оценили достойно.
VENI,VIDI,VICI!
- titania
- Младши потребител
Колеги, според вас може ли да се обжалва допускането на кандидат до конкурс по ЗСВ, ако няма изискуемия по закон стаж (въпреки това е допуснат и естествено е спечелил конкурса) Ако може по-какъв ред.Предварително Благодаря на всички
- Nicolaj
- Младши потребител
Колега, прочетете страница 3 от този форум и ще разберете от публикуваното съдебно решение как става
- 71717
- Младши потребител
Решението съм го чела и доста други,но въпреки това имам притеснения по -обективни и субективни причини, просто исках мнението на колеги ,дали някой се е сбъсквал и имали смисъл да се бориш с връдкари, които най-вероятно са си платили местото .Благодаря за посоченото Решение. Парадокса в цялото това нещо е ,че има определение на ВАС ,с което отказва да разгледа жалбата на недопуснати кандидати до конкурс и в този ред на мисли.........
- Nicolaj
- Младши потребител
Колега съншайн75 заинтригувахте ме! И кво ви карат да правите? Любопитен съм.
- genius75
- Потребител
С огромно неудоволствие трябва да съобщя, ако има някой, който още не е информиран, че в близките няколко години няма да има конкурси за младши магистрати или поне не във формата в която те до сега са били.
Причината е ето тази ----
http://www.justice.government.bg/new/Pa ... QC4PeBU%3d
Подготвен е вече огромен законопроект за промяна на ЗСВ. Казвам огромен, защото като го прочетете ще видите, че по поне 3/5 от закона има промени.
Сега най-голямата промяна е че, от 01.01.2009г. официално се закриват окръжните следствени служби и отпада длъжността младши следовател!!!
Не е трудно да се сетим къде отиват,образно казано, "безработните"
следователи, даже са си го написали, че ги местят като прокурори и съдии в районните съдилища.
На печелившите - честито. Въпреки промените обаче, си остава текстът, предвиждащ да има по един конкурс за младши всяка година. Аз обаче дълбоко се съмнявам в тая работа. Или няма да има въобще или ще е за 1-2 бройки за цялата държава...
Причината е ето тази ----
http://www.justice.government.bg/new/Pa ... QC4PeBU%3d
Подготвен е вече огромен законопроект за промяна на ЗСВ. Казвам огромен, защото като го прочетете ще видите, че по поне 3/5 от закона има промени.
Сега най-голямата промяна е че, от 01.01.2009г. официално се закриват окръжните следствени служби и отпада длъжността младши следовател!!!
Не е трудно да се сетим къде отиват,образно казано, "безработните"
следователи, даже са си го написали, че ги местят като прокурори и съдии в районните съдилища.
На печелившите - честито. Въпреки промените обаче, си остава текстът, предвиждащ да има по един конкурс за младши всяка година. Аз обаче дълбоко се съмнявам в тая работа. Или няма да има въобще или ще е за 1-2 бройки за цялата държава...
- ragazo
- Потребител
Със какво го оваряте, тъй като аз нещо не мога?
- imperia_1
- Младши потребител
Линкът, който съм постнал се отваря,проверих. Иначе после файлът се отваря с MS Word.
- ragazo
- Потребител
това е поредният безумен законопроект - аман от екперименти със съдебната система
без да имам нещо против следователите, ми звучи изключително несправедливо за могат да се преместят в пожелан от тях съд/прокуратура с едно заявление
и ако в София в действителност има доста работа, то в малките население места и сега магистратите стоят без работа и получават една торба пари, а пък въобще не ми е ясно какво ще работят новата вълна съдии и прокурори, бивши следователи
без да имам нещо против следователите, ми звучи изключително несправедливо за могат да се преместят в пожелан от тях съд/прокуратура с едно заявление
и ако в София в действителност има доста работа, то в малките население места и сега магистратите стоят без работа и получават една торба пари, а пък въобще не ми е ясно какво ще работят новата вълна съдии и прокурори, бивши следователи
- karlson
- Потребител
Re: към колегата Пламена
Понеже не можах да Ви изпратя лично съобщение, тъй като сте си изключили възможността за това, като отговор на Вашето, си позволявам да го направя в темата
Нищо повече няма да Ви кажа, освен, че и аз съм магистрат и то с доста стаж
смея да твърдя, че освен в София никъде другаде няма достатъчно работа, която да оправдае заплатите на магистратите (най-вече на прокурорите)
въобще не искам да влизам в полемика за сравнение със заплатите на строителните работници
проблемът е че има тотално раздуване на щата на всички съдилища, освен софийските, като тук включвам и съдебната администрация
смея да твърдя, че обема на работата на магистрата не влияе пряко на качеството му на работа - това го казвам от личен опит - когато аз започнах имах около 4 пъти повече дела от сега.
Нищо повече няма да Ви кажа, освен, че и аз съм магистрат и то с доста стаж
смея да твърдя, че освен в София никъде другаде няма достатъчно работа, която да оправдае заплатите на магистратите (най-вече на прокурорите)
въобще не искам да влизам в полемика за сравнение със заплатите на строителните работници
проблемът е че има тотално раздуване на щата на всички съдилища, освен софийските, като тук включвам и съдебната администрация
смея да твърдя, че обема на работата на магистрата не влияе пряко на качеството му на работа - това го казвам от личен опит - когато аз започнах имах около 4 пъти повече дела от сега.
- karlson
- Потребител
смея да твърдя, че обема на работата на магистрата не влияе пряко на качеството му на работа - това го казвам от личен опит
Без ни най-малко да твърдя, че всички съдилища са претоварени, не мога да се съглася, че обемът на работа на когото и да било (когато е прекалено голям) не влияе на качеството му на работа.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Благодаря че ми казахте за пощата,ще си променя настройките.Аз все още от една година реално работя,преди това бях в НИП,но може и с рутината качеството да става същото ,независимо от обема.Но просто ми се струва физически невъзможно при огромна натовареност това да не се отрази на работата.Няма смисъл да обеснявам колко сложен и натоварващ интелектуален труд е това.Между другото именно заради заплащането вече 2-ма младши съдии напуснаха.За единия колега не разбрах нищо,но колежка с която сме близки и смея да твърдя че е изключителен юрист отиде в една от най-големите кантори,точно заради близо 3 пъти по високия доход.
Колкото и да ти се иска да си съдия и да ти е призвание и т.н ,живеем в крайно материален свят.Много е лесно да се каже щом е напсунал някой не е за него.
За това трябва да се увеличи щата,защото все пак и личен живот трябва да имаме,не може всяка вечер да се стои 22-23 часа в съда и на другия ден в 9 сутринта на заседание.За цялата страна поне 400-500 нови бройки за съдии.Или ако не за магистрати поне за съдебни помощници.
В окръжните прокуратури се гледат дела с по над 200 тома за ДДС и измами от еврофондове и т.н,така че не е лошо и там да се увеличи щата.А щом самото разследване ще се връща в следствените отдели,както ще се наричат ,нови бройки и за следователи.
Заплатите трябва да се вдигнат с поне 50% идната година,иначе ще се върнем в средата на 90-те и ще изтичат кадри.Знаете какъв проблем е ако напусне един наказателен съдия например.
Колкото и да ти се иска да си съдия и да ти е призвание и т.н ,живеем в крайно материален свят.Много е лесно да се каже щом е напсунал някой не е за него.
За това трябва да се увеличи щата,защото все пак и личен живот трябва да имаме,не може всяка вечер да се стои 22-23 часа в съда и на другия ден в 9 сутринта на заседание.За цялата страна поне 400-500 нови бройки за съдии.Или ако не за магистрати поне за съдебни помощници.
В окръжните прокуратури се гледат дела с по над 200 тома за ДДС и измами от еврофондове и т.н,така че не е лошо и там да се увеличи щата.А щом самото разследване ще се връща в следствените отдели,както ще се наричат ,нови бройки и за следователи.
Заплатите трябва да се вдигнат с поне 50% идната година,иначе ще се върнем в средата на 90-те и ще изтичат кадри.Знаете какъв проблем е ако напусне един наказателен съдия например.
- plamena26
- Потребител
|
|