начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

надвзети данъци

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

надвзети данъци

Мнениеот mariatt » 10 Яну 2009, 02:17

От 01.01 2008г. до 30.04 работех в една фирма а от 12.05.2008 до 31.01.2008/и в момента/ започнах работа в друга фирма.Вторият ми работодател поиска бележка за данъците от предишния работодател за надвзети данъци на родители.И в двете фирми съм била на трудов договор.Взех заплатата си за декември и видях във фиша си вместо върнати надвзети данъци имам удържани 19.48 т.е.имам още да давам на държавата.Редно ли е това?Защо така се получи?ТЕзи колеги които не успяха да представят бележка от предишен работодател в срок спечелиха защото поне нямат удържани пари.Нямам обяснение за това.
mariatt
Нов потребител

Re: надвзети данъци

Мнениеот prnedev » 10 Яну 2009, 02:34

Попитахте ли счетоводителя във вашата фирма как са изчислени нещата?
По принцип е възможно, ако в предишната фирма сте работили на ниска заплата - приблизително до 320 лв бруто, а на вашите колеги да възстановят надвнесен данък, ако заплатата им е над тази сума.
Тази разлика идва от заплатата за месец декември 2007-ма година, която е платена през януари 2008-ма. Просто тогава данъците се изчисляваха по прогресивната скала, а сега е изравняването с "плоския данък"
prnedev
Активен потребител

Назад към Данъчно право