начало

Градският съд за трети път не даде ход на делото срещу Петьо Еврото Градският съд за трети път не даде ход на делото срещу Петьо Еврото

Преназначаване на държавен служител

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преназначаване на държавен служител

Мнениеот kotaras » 30 Авг 2011, 11:55

Здравейте!
От 11.08.2003г. работя в държавно учреждение като счетоводител, на 29.02.2009г.ме преназначиха пак в същото учреждение но на длъжност ст. експерт по международни проекти /държавен служител/.Общо имам 16 год. трудов стаж ,като 9 год. е в същото това учреждение.Сега искат да ме преназначат на длъжност мл. юрист,като ми запазят достигнатата заплата,но с 0 год. трудов стаж,с обяснението че нямам юридечески стаж.
kotaras
Нов потребител

Re: Преназначаване на държавен служител

Мнениеот genius75 » 08 Сеп 2011, 17:25

Не се изразявате много ясно, но става въпрос относно така наречения "клас" ли ?
Ако е това, и в случай че имате ново назначаване чрез Заповед, тогава следва една година да Ви се начислява ежемесечно, натрупаният клас към 01.07.2007 г.
genius75
Потребител

Re: Преназначаване на държавен служител

Мнениеот rts » 08 Сеп 2011, 18:23

Младши юристе, естествено е, че няма да Ви плащат добавки за тр. стаж и професионален опит, защото такива се дължат за същата или сходна дейност, при която сте трупали професионален опит по професията, а както разбирам, сте прощъпулник в правото. Ако си работите като счетоводител или друга финансова длъжност - тогава ще Ви се "брои" стажа. Има една наредба - прочетете я.
rts
Активен потребител

Назад към Трудово право