начало

Президентът иска действия по твърденията на Теодора Георгиева за „грандкорупция“ Президентът иска действия по твърденията на Теодора Георгиева за „грандкорупция“

Разпределение на наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разпределение на наследство

Мнениеот shoker » 03 Ное 2014, 18:16

Здравейте,
Искам да помоля за малко разяснения, тъй като на различни места чета противоположни неща.
Казуса е следния:
Бащата на жена ми почина преди 6 години. Жена ми има брат, с който не поддържа връзка (Майка и също няма връзка с него). Бащата е имал спестовна сметка. Има ли начин жена ми и майка и да изтеглят техните дялове от парите, тъй като навсякъде четох че трябва и тримата да бъдат в банката? Например нотариус или адвокат да иде с тях в банката. Брат и просто го няма и е изключено да издаде пълномощно на някой.
Другото, което ме интересува е следното: В момента само майка и живее в къщата. Някъде четох, че ако единия от наследниците живее 10 години в имота, след това може да предяви претенции за цялостна собственост на имуществото. Вярно ли е това?
Предполагам че както банковата сметка, така и дяловете от къщата се делят по равно между жена ми, майка и, и брат и...?
Благодаря предварително за отговорите!
shoker
Нов потребител

Назад към Семейни казуси