начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Развод в САЩ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод в САЩ

Мнениеот Ответник » 06 Дек 2004, 00:24

С жена ми живеем от около 15 години в САЩ. Имаме две деца, едното родено в България, другото - в САЩ. Не сме американски граждани, а перманентни резиденти (зелена карта). Бракът ни не е официално ратифициран извън България. Нямаме църковен брак, а само граждански.

Неотдавна съпругата ми подаде молба за развод, базирана на нищо повече от това, че не иска да живеем заедно повече. Аз не искам да се развеждаме. Щатът, в който живеем, не признава "недаване" на развод, така че местният съд прие молбата и я задвижи.

Въпросите ми са:

1. Имат ли американските съдилища юрисдикция над брак на перманетни резиденти, сключен в България и никога незаверен в САЩ?

2. Ако имат, валидно ли е американското решение на българска територия или е нужно да се води втора процедура и там?

3. Може ли американски съд да дели имоти, придобити след брака и намиращи се в България.

4. Имаме връчен restraining order от америкаски съд, забраняващ ни да се освобождаваме от имущества преди да са завършили съдебните процедури. Тази заповед покрива ли имоти в България или важи само за имущество на територията на САЩ, или с други думи, имам ли право да се отърва от мои наследствени и дарени ми имоти в България, докато трае делото с оглед да не ги деля с нея в последствие?

5. Какво друго може да ме посъветвате в тази ситуация?

Ответник
Ответник

Re: Развод в САЩ

Мнениеот Гери » 06 Дек 2004, 02:00

По отношение на развод постановен от съд в САЩ, за да бъде съдебното решение валидно и в България, е необходимо да мине през така нареченото производство за признаване на чуждестранно съдебно решение - екзекватура.
По отношение на имотите намиращи се в България, компетентен е само българския съд. Всъщност по мое мнение "restraining order " има отношение само за имотите в САЩ, недопустимо е чуждестранен съд да допуска и разглежда делбени въпроси свързани с имот, чието местонахождение е в РБ.
Гери

Мнениеот shveda » 06 Дек 2004, 19:07

Подкрепям колегата, но искам само да допълня, че Вашите имоти, находящи се в България, които сте придобили преди да сключите гр. брак, както и дарените Ви и наследени имоти са Ваша лична собственост и не подлежат на делба след развода. По нашето законодателство единствено имотите придобити по възмезден начин по време на брака се считат за съпружеска имуществена общност.
shveda
Потребител

Мнениеот Гери » 06 Дек 2004, 19:24

:") Опс и още нещо трансформацията на имущество придобито преди брака или придобито по време на брака, като наследство или дарение също представлява лично имущество и не се счита за съпружеска имуществена общност.

Пример: купили сте жилище преди брака или са ви дарили такова по време на брака. Продали сте го и с парите от продажбата сте купили друго ново жилище. Тази трансформация на имущество и придобития в следствие на нея имот, макар и извършена по време на брака, имуществото придобито по този начин си остава лична собственост на единия съпруг и не представлява СИО по смисъла на СК.
Гери

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 07 Дек 2004, 01:26

Вие можете да изискате американския съд да приложи българския семеен кодекс в случая тъй като вие сте още само български граждани , брака е сключен в РБългария според българския закон, само той го урежда и според него следва да бъде прекратен.
какво ще решат те в отговор на това не мога да ви кажа, но поне със сигурност ще забавите развода - тъй като след като жена ви иска развод тя евентуално ще трабва да им осигури текста на закона - официален превод от посолството или откъдето иска - нейна си работа, което можете да поискате съда да я задължи, а после не се знае - може съда сам да реши че е работа на българските съдилища да прекратят брака ви... успех!!!
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот Ответник » 07 Дек 2004, 05:59

На всички отзовали се, сърдечно блгодаря.

Извинете но имам още един въпрос, произтичащ от отговорите ви. Ако всичко се сведе до решение на български съд, може ли жена ми да отправи иск за развод пред български съд, без да има никакви съществени основания - ако американски съд ни разведе по силата на валидност на нейния иск в САЩ, дали това би имало валидност и пред нашите съдилища. Мога ли да оспорвам валидността на американското съдебно решение, като всячески се противопоставям на евентуалната нейна петиция за екзекватура. Основанията и пред американския съд са, че не ме обичала повече и че не иска да живее повече с мене - нещо, което в някои щати на страната, гарантираща правото на индивида "да дири лично щастие" (за съжаление, щатът, в който живеем е дин от тях) е достатъчно да се разтрогне един 17 годишен, нормален брак. Придобиването на право на отглеждане на децата ми е главната грижа, ако не успея да спася семейството.

Веднага препращам мненията ви на адвоката си. След което, Господ на помощ!
Ответник

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 07 Дек 2004, 11:16

Ако съда приеме този довод има два варианта - или да ви разведе според българския закон, тоест той правораздава, но прилага вашия отечествен закон за целта или прекратява делото и ви праща да се развеждате пред български съд. Много по-вероятно е първото - другото би било отказ от правосъдие от страна на американския съд. Ако се приложи българския закон то съпругата ви трябва да докаже че бракът ви е трайно и непоправимо разстроен - независимо от причините. Самото й желание за развод само по себе си не е достатъчно за да бъде допуснат такъв.
Има една малка подробност - в СК е предвидено че развод не се дава ако причините за разстройството на брака са изцяло по вина на съпруга който иска развод, но другия съпруг не желае развод.
Основанието за прекратяването на брака според българското право са обективни - трябва брака обективно да е трайно и непоправимо разстроен, независимо от субективното отношение на някоя от страните, освен в случаите на развод по взаимно съгласие.
Друг е въпроса как американския съд ще тълкува българския закон, предполагам по никакъв начин няма да можете да ограничите нито тълкуването нито изкривяването му, но пък ако им се представи подходяща практика предвид тяхната прецедентна система може да даде добър резултат, макар че почти няма случай тук да не е даден развод...

Съгласно чл. 134 от Семейния кодекс:
" Разводът и неговите последици се уреждат: 1. От българския закон, ако единият от съпрузите е български гражданин. "

Което след като и двамата сте български граждани важи с още по-голяма сила.
Поискайте от посолството заверен превод на този текст и адвоката ви може да се позове на него.
Има и още една подробност- тъй като сте женени по българския закон, между вас е налице съпружеска имуществена общност по силата на българския закон. От ношенията между вас като съпрузи са такива и съда следва да го вземе предвид когато се произнася по разпределението на имуществото - защото това е договор между вас, вие сте се съгласили да се ожените при тези условия независимо къде ще живеете. Друг е въпроса как ще се реши колизията с тяхното вещно право...Не знам доколко това е във ваш интерес трябва да помислите и за тази страна на нещата.
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот Гери » 07 Дек 2004, 11:29

Ето ви едно пасажче от моя статия по въпроса за екзекватурата и кога тя е обречена на неуспех:
"Трябва задължително да се отбележи, че производството за признаване на чуждестранно съдебно решение би било обречено на неуспех, ако ответникът – български гражданин не е взел участие в делото и няма доказателства, че му е била връчена поне една призовка за явяването му по него.Не е възможно също така да се иска признаване на акт на административна институция. В някои страни бракът между съпрузите може да бъде прекратен и по административен ред (пр. от кмета на населено място), като по отношение на такъв административен акт производството по екзекватура е недопустимо."
Гери

Мнениеот Ответник » 07 Дек 2004, 20:56

Това е много съществена информация и съм Ви безкрайно признателен. В каунтито, където живеем я има други българи, я не. Още по-нищожна е вероятността някои да са се развеждали. Така че, каквото и да стане, ще бъде прецедент. Ще се погрижа да ви уведомя за резултата. Дано да не е скоро. Ако местния каунти (областен) съд пренебрегне повдигнатите от мене възражения, ще потърся арбитраж при по-висш такъв.

Моля, ако някой се сети още нещо, да кометира.

Сърдечно ви брагодаря!
Ответник

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 07 Дек 2004, 23:40

:)))))))

РЕШЕНИЕ № 796 ОТ 30.09.99 Г. ПО ГР.Д. № 568/99 Г. II Г.О.

ДЪЛБОКОТО И НЕПОПРАВИМО РАЗСТРОЙСТВО НА БРАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ УСТАНОВЕНО. ТОВА СЪСТОЯНИЕ НЕ СЕ ПРЕЗУМИРА И НЕ Е НАЛИЦЕ, КОГАТО СА ВЪЗНИКНАЛИ ОБИКНОВЕНИ, ВРЕМЕННИ, ПРЕХОДНИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ, КОИТО МОГАТ ДА СЕ ПРЕОДОЛЕЯТ.
Чл. 99 СК

Докладчик председател на отделение Милена Жабинска
Предявен е иск по чл. 99 от Семейния кодекс от жалбоподателката срещу А.А., основан на виновно поведение на ответника. Искът е отхвърлен.

Решението е законосъобразно.

Не е установено от фактическа страна настъпилото разстройство в отношенията между съпрузите, да е дълбоко и непоправимо по смисъла на чл. 99 СК. Не са установени твърденията на жалбоподателката за упражняван физически и психически тормоз от мъжа, спрямо нея и детето, за липса на уважение и другарски отношения, на усилия за обезпечаване благополучието на семейството, на грижа за издръжката и възпитанието на детето.

За допускането на развод не е достатъчно субективното отрицателно отношение на единия съпруг към продължаване на брака. Изявленията на страните се преценяват на общо основание с оглед всички обстоятелства по делото. Дълбокото и непоправимо разстройство на брака трябва да бъде установено. Това състояние не се презумира и не е налице, когато са възникнали обикновени, временни, преходни недоразумения, които могат да се отстранят, изгладят, поправят, преодолеят.
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот Ответник » 08 Дек 2004, 00:30

You're the greatest! I'm writing from work and don't like Bulgarian other than written in Cyrillic :)!
Ответник

Мнениеот Гери » 08 Дек 2004, 01:18

В интерес на истината нямам заведена искова молба за развод, която да не е приключила с развод въпреки цитираната съдебна практика и независимо от това, че единия съпруг желае да запази бракът си! Истината е, че щом единия съпруг не желае да запази брака, съда ще постанови развод, а както знаем решението в тази му част не подлежи на обжалване освен относно вината. Това чисто практически, е разбира се много зависи и от адвоката! :")
Гери

Мнениеот Ответник » 08 Дек 2004, 04:36

Здравейте,

Това, което научих тук, не смятам, че ще предотврати развода или че по силата на някакво чудо, съпругата ми ще плесне с ръце и ще ме обикне наново. Тя заведе това дело по импулс и сега за нея е въпрос на чест и амбиция да не се даде. Викат му "midlife crisis".

Целта ми е да изкарам молбата и от равновесие, като поставя цялата и легитимност под въпрос. Това ще прехвърли топката обратно на нея, за да доказва и търси прецеденти. Това е скъпа операция, а тя няма нито време, нито средства да плаща на експерти по международно право да ровят из материята. Надвям се, че докато валидността на нейната молба е под съмнение, валидността на всички временни съдебни заповеди и ограничения (които съдът автоматично си връзва гащите да присъди, просто защото са поискани, а не знае с какъв човешки материал си има работа) също ще се окажат уязвими.

Така че, ще поискам от адвоката си да атакува не същината на молбата и, а правото на местния съд да я приеме и даде ход. Аргументи и почва за изразяване на съмнение вие тук ми предоставихте достатъчно. Сега се надявам адвокактът ми да се ентусиазира. Той самият изрази веднъж съмнение дали местен съд може да разтрогне чуждестранен брак, без да се породят съмнения за легитимност, но после май се отказа да задълбае повече. Сега му предоставям нов материал от експерти като вас и дано и той види в това интересен казус. Във всеки случай нищо не пречи да се опита. Може и местната преса да въвлека, ако се наложи. Съдиите тук вземат под внимание обществената нагласа.

Жена ми няма никакви улики против мене, за седемнадесет години нямаме никакви оплаквания за тежки семейни разправии, насилие или драматични свади. Имали сме моменти на високо напрежение и праснати врати, но в кое ли семейство ги няма.

Да не ви занимавам повече - всичко е тривиално до скука, с изключение на делото и неговата правна уредба.

Благодаря ви!
Ответник

Мнениеот младежа » 08 Дек 2004, 10:04

Приятел, такива са жените.......най-добре не забърквай сложни правни международни казуси/ по които ако се наложи ще помагаме в този форум/
Ако пък и жена ти иска от нас помощ - и на нея ще даваме акъл!
По добре постъпи-РАЗУМНО гледай някак да оправиш кашата / подаръци,ресторантче, ала-бала други глупости / и си ПРОСТЕТЕ един на друг..................измисли нещо за светостта на семейството, децата библията и т.н.... зная ,че е трудно за теб ,но ПОВЯРВАЙ В УСПЕХА!!!
ТОВА Е НАЙ-ЛЕСНИЯТ / и повярвай най-безболезният психологически и материален начин да оправиш нещата /...............Успех!!
А , колкото до любовта ...тя пак ще пламне .....като от загасено , но топло огнище...:))
младежа

Мнениеот Otvetnik » 09 Дек 2004, 22:40

Izvinete za bulgarskija na latinica, no tozi kompjutar ne e kiriliziran, ne znaja dali vladeete anglijski.

Blagodaraja Vi za savetie (bez ironija). No gonja petdesetaka, a se ozhenih, kogato bjah trideset godishen. V smisyl, izvestni sa mi murafetite i veche napravih opiti v smisala na Vashite saveti.

Mojata zhena otkazva da razgovarja s mene dazhe po telefona. Taka ja uchi advokata i. A tja go slusha sljapo, zashtoto ne iska da izgubi deloto.

Eto dnes naprimer, imahme "hearing" v magistraturata za premahvane ili izmenenie na tegneshtija varhu mene restraining order. Nejnata teza (na tova ja e nauchil advokatat i) e che se strahuva da deli pokriv s mene. Nikoga ne sam projavil nito nasilie za tezi 17 godini, nito otpravil zaplahi. Naprotiv, sega vizhdam, che mozhe bi sam bil prekaleno otstapchiv za mnogo ot nejnite zabezhki. No po mestnija zakon "how someone feels can not be proved or disproved" ili na BG "chuvstvata na njakogo ne sa obekt na dokazvane". Eto vi edin precedent ot grada, kadeto sme (publikuvan sluchaj):

Mazh se zapoznava s mlada zhena i zapochvat da se sreshtat. Hodjat po restoranti, i t . n., dokato pri edna ot sreshtite, toj ja pokanil u doma si (kashta) na kafe ili neshto. Nito sex nito drugi intimnosti. Sled gostito, madamata otiva do policijata i kazva, che prez cjaloto, vreme dokato bila tam, tja izpitvala silen strah ot tozi chovek. Namira advokat, toj se hvyrlja v slozhni dela i proceduri, dokato nakraja madamata vzema kyshtata na svoja obozhatel, kato kompensacija za naneseni psihicheski vredi. Tova sa amerikanskite zakoni - neizsledvana fluidna teritorija, v kojato osnovna rolja ima zhurito, koeto e obiknovenata lelka ot plod-zelenchuka s drugi prilichni i dostolepni grazhdani. Rjadkost e sydija da othvyrli reshenieto na zhuri, makar, che nerjadko mozhe da go izmeni ili dopylni.

Razvodite v moja shtat ne se vodjat pred zhuri. I tova e za goljamo moe syzhalenie, zashtoto az imam mnogo poveche sarcerazdiratelna amunicija. Osven tova, tuk zakljuchenieto na razvoda se saobrazjava glavno i naj-veche s tova koe e naj-dobre za decata. Spravedlivostta za sapruzite e na vtoro mjasto i to samo, ako ne protivorechi na pyrva tochka.

Ta restorantchetata veche njama da rabotjat. Az ne iskam tozi razvod, tja go znae i spored mene tova e edna ot prichinite da se ambicira. Gonjat ja i paranoi bez symnenie. Restraining order-a i gadelichka samoljubieto i ja kara da se chuvstva ovlastena i v kontol. Imam chuvstvoto, che tova ja opijanjava, kakto i nasarchenijata i ot prijatelkite i amerikanki, che razvoda e neshto trivialno i nema strashno - a decata shte go prezhivejat - kakvo drugo im ostava.

Hubavoto e, che zhenami ne znae za tozi sait ;). Tja si slushka amerikanskija lawyer.

A dneska moja advokat povdigna vyprositelnata za jurisdikcijata. Magistratat ne othvyrli idejata no porycha na moja advokat da napishe i da mu izprati "brieff"(ne znaja kak da go preveda). Taka che, tozi vapros ostava otvoren.
Otvetnik

За нещастие

Мнениеот Ответник » 14 Дек 2004, 07:18

ето на какво се натъкнах:

"From this state Revised Code:
§ 3105.03. Place where action shall be brought.
The plaintiff in actions for divorce and annulment shall have been a resident of the state at least six months immediately before filing the complaint. Actions for divorce and annulment shall be brought in the proper county for commencement of action pursuant to the Rules of Civil Procedure. The court of common pleas shall hear and determine the case, whether the marriage took place, or the cause of divorce or annulment occurred, within or without the state.

Actions for legal separation shall be brought in the proper county for commencement of actions pursuant to the Rules of Civil Procedure.

And:
§ 3105.12. Evidence of marriage.
(A) Except as provided in division (B) of this section, proof of cohabitation and reputation of the marriage of a man and woman is competent evidence to prove their marriage, and, in the discretion of the court, that proof may be sufficient to establish their marriage for a particular purpose.
(B) (1) On and after October 10, 1991, except as provided in divisions (B)(2) and (3) of this section, common law marriages are prohibited in this state, and the marriage of a man and woman may occur in this state only if the marriage is solemnized by a person described in section 3101.08 of the Revised Code and only if the marriage otherwise is in compliance with Chapter 3101. of the Revised Code.
(2) Common law marriages that occurred in this state prior to October 10, 1991, and that have not been terminated by death, divorce, dissolution of marriage, or annulment remain valid on and after October 10, 1991.
(3) Common law marriages that satisfy all of the following remain valid on and after October 10, 1991:
(a) They came into existence prior to October 10, 1991, or come into existence on or after that date, in another state or nation that recognizes the validity of common law marriages in accordance with all relevant aspects of the law of that state or nation.
(b) They have not been terminated by death, divorce, dissolution of marriage, annulment, or other judicial determination in this or another state or in another nation.
(c) They are not otherwise deemed invalid under section 3101.01 of the Revised Code.
(4) On and after October 10, 1991, all references in the Revised Code to common law marriages or common law marital relationships, including the references in sections 2919.25, 3113.31, and 3113.33 of the Revised Code, shall be construed to mean only common law marriages as described in divisions (B)(2) and (3) of this section."

Как това се сблъсква с нашата клауза за изключителната юрисдикция на българския съд над нашия брак? И кое надделява? Някакви коментари?
Ответник

re:Razvod v USA

Мнениеот davidova » 14 Дек 2004, 08:20

Здравеите!Искам да ви поздравя и подкрепя ,искам да Ви кажа 4е изпитах гордост 4е съм Българка.Браво !!!Борете се за спасяване на семейството, аз се моля на Бог за Вас и семейството Ви.Не отстъпвайте, надявам се съпругата Ви ще се успокой и изтегли безумните си мераци поне заради децата.Вси4ко понякога е време, а мисля 4е времето ще я успокой.Животът е много кратък да го запо4ваме от 50 наново.Междудругото и аз съм в същата ситуация ве4е 2 години, но при нас нещата са и по-сложни, намесена е жена и то нелегална в САЩ.На мен нищо не ми остава да се моля моя съпруг да се събуди от страстите си на 55 години и усазнае 4е трябва да си женим децата сега а не нас.Дано по някакъв на4ин да съм те подкрепила и се успокой от" мид лайф краисес" не си засегнат само ти.Аз мисля 4е и стреса тук си играе огромната роля за тези срамни за възраста ни дела.УСПЕХ.
davidova

Мнениеот vassiliy » 14 Дек 2004, 10:32

Здравейте Уважаеми господине.
Прочетох внимателно предположенията на колегите в РБ.
относно вашия сем.правен казус с м/у нар.елемент САЩ-РБ
Няма да ги коментирам а ще отговоря на вашите въпроси.
1. Имат ли американските съдилища юрисдикция над брак на перманетни резиденти, сключен в България и никога незаверен в САЩ?

2. Ако имат, валидно ли е американското решение на българска територия или е нужно да се води втора процедура и там?

3. Може ли американски съд да дели имоти, придобити след брака и намиращи се в България.

4. Имаме връчен restraining order от америкаски съд, забраняващ ни да се освобождаваме от имущества преди да са завършили съдебните процедури. Тази заповед покрива ли имоти в България или важи само за имущество на територията на САЩ, или с други думи, имам ли право да се отърва от мои наследствени и дарени ми имоти в България, докато трае делото с оглед да не ги деля с нея в последствие?

5. Какво друго може да ме посъветвате в тази ситуация?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.САЩ зак.се дели на федерално и щатско.
Вашия случай е подсъден на щатското право в конкретния щат където е местожителството на ответника по заведеното дело т.е това сте вие.
Няма значение в кой щат сте жител , правилата относно юрисдикцията над този вид дела са еднакви.
За ваша информация не съществува понятието “брак на перманетни резиденти, сключен в България и никога незаверен в САЩ”
Вие сте получили в САЩ кон.в РБ т.н Green Card –статут на постоянен жител , предполагам и за вашата с-га.
От момента в който вие сте имигрирали в САЩ , “правилата на играта “ са определят единствено от Щат.закони.
Друг е въпроса , че на някой чужденец не му харесват.
В цялост законите касаещи сем./наследствена пр.материя в САЩ са мечта за представителите на нежния пол по целия свят.
Вашия брак скл.в БГ не се заверява никаде в САЩ без значение е дали е на перманетни резиденти или не.

2.В частност да .Ако вие сте осъден от САЩ съд да изплащате издръжка на непълнолетните си деца и/или на вашата с-га ,тогава съд.р-е може да бъде признато от БГ съд в БГ и да пройзведв всички п.последствия
/Гери ще ви обясни как става това с екзекватурата./
3.Не , но това има отражение в/у изхода на делото за развод в САЩ в частност размера на издръжката на вашата с-га.
4.Тук колегите са прави.

5.Имате много сер.правен проблем.
Този проблем не е свързан в частност със самия развод , той е свързан с издръжката , за която има голяма вероятност да бъдете осъден от САЩ съд в полза на вашата с-га.
Този съд не се интересува от това от къде сте и какво е сем право в БГ .
За него е важно следното :
1.Местожителството на ответника по делото, ако е в САЩ тогава е подсъдно на САЩ ,/ независимо къде се намира с-та ВИ тия може да води дело срещу Вас /
2.Дали ищеца по него има 6м .местожителство в с.щат
3.Има ли деца от брака под 21 години.
4.Колко е продължителноста брака /ако е над 10 години то % да бъдете осъден да плащате издр. В полза на с-та ви е огромен.

За ваша инф. В САЩ за неплащане на издръжка се влиза ефективно в затвора и се излиза от там при изплащането й
+ лихвите/
Има щати , където при брак над 15 г. Издръжки се плащат в полза на с-та ЦЯЛ ЖИВОТ.

Не трабва да се успокоявате от мненията на колегите в БГ,
Няма и място за паника.
Акцентирайте на адвоката си в САЩ , да се съсредодочи в/у този проблем.
Надявам се с-та ви да не е предявила иск за издръжка.

Съветвам БГ граждани преди да скл.брак в САЩ да се консултират с специалист относно т.н. предбрачни договори.

За ваше успокоение и радост на БГ мъже има правни възможности и начини как да се осуетят непочтените намеренията на БГ съпруги , целящи единствено да измъкнат максимални издръжки , чрез водене на дела / това си чиста злоупотреба с право./ в САЩ .
vassiliy
Младши потребител

Re: За нещастие

Мнениеот Anastassia Terzieva » 14 Дек 2004, 13:07

Обмислете с адвоката си и варианта вие да заведете бракоразводно дело тук и това също да е аргумент за прекратяването му там, може условията за това да са по-благоприятни.
Anastassia Terzieva

Мнениеот младежа » 14 Дек 2004, 15:05

Анастасийке, и на мен ми мина през акъла този номер.............ама дали ще е възможен??? Не съм сигурен, трябва да се провери.............
- Приятел. идеята е следната: да се забатачи възможно най-дълго и сложно делото и да се влачи 15 - 20 години, а пък дотогава............
Но затова ще трябва да се съветваш на место с американският колега.
Ако имаш имоти в БГ - лашкай го бързо докато не са наложили запор върху тях , помисли за промяна на местожителството си , да е в БГ.../ трябва ти само документ за това/ и как това ще се отрази на хода на делото.....да ти пращат призовки ...в село......
младежа

Следваща

Назад към Семейни казуси