начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Проблем със съсобственик

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем със съсобственик

Мнениеот Vesela Koleva » 09 Апр 2003, 17:21

Dраги юристи ,моля Ви да ми помогнете със съвет!!!!
Собственик съм на етаж от 2-етажна сграда.На първия етаж живее жена\моя братовчедка\,която на общото стълбище отглежда котки и миризмата на 2-та етажа е невъобразима.Аз не живеея там,но се опитвам да продам моя етаж,за съжаление е трудно-хората се отказват заради миризмата.
Няколко пъти съм се опитвала да преустановя тази ситуация,но уви невъзможно е.
Моля дайте ми съвет как да посъпя.
Предварително благодаря!!!!!!!
Vesela Koleva

Re: problem sus susobstvenik

Мнениеот ина » 09 Апр 2003, 17:41

Според правилника за етажната собственост-ПУРНЕС,проблемът ви трябва да бъде решен на общото събрание на блока.ако съседа ви не спре да отглежда котки и да пречи на останалите съсобственици от блока го предупредете,че според закона той може да бъде отсранен временно от жилището си за живеене по съдеден ред,защото н се съобразява с възраженията на останалите съсобственици.И му кажете да прочете ПУРНЕС-правилника за етажната собственост
ина

Мнениеот bgjurist » 10 Апр 2003, 09:53

Можете да ипотекирате имота си, а после да не върнете заема. Тогава ипотекарният кредитор ще направаи постъпки да стане собственик. Има и други начини, като посоченият от колежката.
bgjurist
Потребител

Мнениеот Vesela Koleva » 10 Апр 2003, 12:17

Да така е ,но едва ли с ипотека ще получа реалната сума за имота си.
Аз не уточних,че имота е от 2 етажа и само тази госпожа и аз сме собственици.
Страхувам се,че не бих могла да свикам ОС.
Дали тук би помогнал Негаторният иск и иска за непозволено увр. по чл.55 от ЗЗд.
Така ме посъвтваха.
Какво ще кажете?
Vesela Koleva

Мнениеот bgjurist » 10 Апр 2003, 12:23

Какво общо има тук негаторния иск? Относно непозволеното увреждане, искът би помогнал, ако докажете вредата. По-скоро - нотариална покана или съдебно удостоверение за въздържане от определена дейност.
bgjurist
Потребител

Мнениеот Galin » 10 Апр 2003, 13:06

Draga Vesela,moje bi problemut vi moje da se reshi bez da se polzvat chisto yuridicheski metodi,dokolkoto mi stana yasno wie i vashata bratowchedka ne ste w dobri otnosheniya,moeto predlojenie e da i predlojite imota shtom iskate da go prodadete,razbira se ako ima interes ot towa i ako e platejosposobna.
Moje da prozwychi smeshno,no zashto ne si wzemete kyche i da ne i dokajete che ako tya nyama da se suobrazyawa s was,to i wie nyama da go prawite s neya.
W kraina smetka towa sa lichnostni otnosheniya mejdy was i tryabwa da namerite nachin da i wuzdeistwate.Pone spored men trydno bihte mogli da dokajete wreda,a i towa da stane ne e garanziya,sled kato budete obezshteteni,che problemite wi shte swurshat dotyk i tya nyama da produlji otnowo s izwurshwanata ot neya deinost.
Galin

Назад към Етажна собственост