- Дата и час: 23 Ное 2024, 07:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Курс за изпита за младши адвокати
|
|
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Курс за изпита за младши адвокати
Здравейте, Колеги,
миналата сесия (Юни) се е провел подготвителен курс за изпита за младши адвокати. Мисля, че е бил тридневен, воден от Джеров и е струвал 50 лв. Колеги ми казаха, че бил доста полезен и си е заслужавал.
Някой има ли предства дали ще има подобен и сега за ноември. Звъннах в САК, тъй като преди обявата за курса е била разлепена там, но те незнаят нищо за ноември.
Ако някой от колегите ще се вписва в САК и има път натам за подааване на документи може ли да попита или погледне за разлепени обяви.
За съжаление аз подавам документи чрез Пловдивска адв.колегия и нямам възможност лично да погледна.
Благодаря предварително на отзовалите се.
миналата сесия (Юни) се е провел подготвителен курс за изпита за младши адвокати. Мисля, че е бил тридневен, воден от Джеров и е струвал 50 лв. Колеги ми казаха, че бил доста полезен и си е заслужавал.
Някой има ли предства дали ще има подобен и сега за ноември. Звъннах в САК, тъй като преди обявата за курса е била разлепена там, но те незнаят нищо за ноември.
Ако някой от колегите ще се вписва в САК и има път натам за подааване на документи може ли да попита или погледне за разлепени обяви.
За съжаление аз подавам документи чрез Пловдивска адв.колегия и нямам възможност лично да погледна.
Благодаря предварително на отзовалите се.
- slun4o
- Младши потребител
Привет,колега!
Питайте направо в Пловдивската колегия,за юни един познат разбра от разлепените обяви в колегията.
Ако не сте от Пловдив,сигнализирайте ми.Мога да видя,че не съм сигурна дали ще има,но май се говореше в колегията,че пак ще има.Не е проблем за мен да питам администраторките.Поне предния път като ходих да си плащам задълженията май чух нещо подобно.Ако искате пишете ми на лични.
Питайте направо в Пловдивската колегия,за юни един познат разбра от разлепените обяви в колегията.
Ако не сте от Пловдив,сигнализирайте ми.Мога да видя,че не съм сигурна дали ще има,но май се говореше в колегията,че пак ще има.Не е проблем за мен да питам администраторките.Поне предния път като ходих да си плащам задълженията май чух нещо подобно.Ако искате пишете ми на лични.
- punisher
- Потребител
advokatluka
Днес колега бях в САК за одобрение,но за съжаление няма обява за търсените от Вас подготвителни изпити за мл.адвокати.Успех.......
- karuna67
- Младши потребител
Колеги и аз мисля да отида натози курс. Звънях на номер в София, но ми казаха да им звънна след 15.09, за да ми кажат къде и кога ще бъде. Само знач, че е за октомври. Аз изкам да кандидатсвам за вписване в БАК.
- zzzzz
- Потребител
благодаря ви за отзоваването, колеги!
Колега, zzzzz,
много ще съм Ви благодарна ако публикувате информацията за тоя курс през октомври или пък дадете телефонния номер, на който са Ви казали да звъннете.
Благодаря предварително...
Колега, zzzzz,
много ще съм Ви благодарна ако публикувате информацията за тоя курс през октомври или пък дадете телефонния номер, на който са Ви казали да звъннете.
- slun4o
- Младши потребител
Аз да попитам във връзка с ноемврийския изпит - какви НА задължително трябва да притежаваме, имам предвид много полезни за казусите ?
-
trov - Потребител
trov написа:Аз да попитам във връзка с ноемврийския изпит - какви НА задължително трябва да притежаваме, имам предвид много полезни за казусите ?
Ами вероятно едно бус с нормативни документи,защото не се знае от къде ще изскочи пилето,трябва да сме готови.
Аз даже писах на ВАС да направят препоръчителен/примерен списък с нормативни документи,които да се носят за казусите,но кой ли ще ми обърне внимание на писмото...
- julieta_9
- Потребител
аз се надявам това, което е посочено в конспекта като релвантни закони евентуално и те да са приложимите закони по казусите
- slun4o
- Младши потребител
slun4o написа:благодаря ви за отзоваването, колеги!
Колега, zzzzz,
- palmi
- Нов потребител
Коега Trov,
незнам какво Ви навежда на мисълта, че съм учила във ВУТ. Сигурно имат някаква "слава", за която аз нямам представа.
Учила съм в ПУ и в University of Westminster, London.
Надявам, се задоволих интереса ВИ.
незнам какво Ви навежда на мисълта, че съм учила във ВУТ. Сигурно имат някаква "слава", за която аз нямам представа.
- slun4o
- Младши потребител
що се отнася до законите, които е добре да се носят на изпита...ако погледнете казусите от предходните години и законите, които са приложими към тях, то те са по -един или друг повод са включени в конспекта. Разбира се, не могат да са всички...но едва ли ще дадат нещо от данъчно или финансово право, тъй като е изключено от предмета на изпита....разбиа се едва ли ще дадат и нещо по Закона за храните или Закона за защита на конкуренцията по същите причини....
моят съвет е в общи линии законите, релевантни към материята от конспекта...няма как да носим цялата нормативна уредба...все пак трябва да разчитаме и на доза късмет :):):):)
до колкото разбрах на миналата сесия половината не са си носили ЗСПЗЗ, приложим към казуса.....защо не са го носили? най-малко им е написан в конспекта и следва да го прочели...
това е моето мнение...ще се радвам ако някой сподели друга информация или мнение
моят съвет е в общи линии законите, релевантни към материята от конспекта...няма как да носим цялата нормативна уредба...все пак трябва да разчитаме и на доза късмет :):):):)
до колкото разбрах на миналата сесия половината не са си носили ЗСПЗЗ, приложим към казуса.....защо не са го носили? най-малко им е написан в конспекта и следва да го прочели...
това е моето мнение...ще се радвам ако някой сподели друга информация или мнение
- slun4o
- Младши потребител
slun4o написа:до колкото разбрах на миналата сесия половината не са си носили ЗСПЗЗ, приложим към казуса.....защо не са го носили? най-малко им е написан в конспекта и следва да го прочели...
А вие кой конспект гледате- новия или стария, защото в стария малко няма земеделски земи. Точно след като видяха какъв гаф стана на изпита решиха да сменят конспекта и да сложат не само земеделските земи, но и кадастър доколкото разбрах и други глупости, върху които напрактика нищо не е преподавано в университета.
- barri
- Потребител
barri написа:slun4o написа:до колкото разбрах на миналата сесия половината не са си носили ЗСПЗЗ, приложим към казуса.....защо не са го носили? най-малко им е написан в конспекта и следва да го прочели...
А вие кой конспект гледате- новия или стария, защото в стария малко няма земеделски земи. Точно след като видяха какъв гаф стана на изпита решиха да сменят конспекта и да сложат не само земеделските земи, но и кадастър доколкото разбрах и други глупости, върху които напрактика нищо не е преподавано в университета.
АБСОЛЮТНО ВЯРНО!!!
- missy
- Младши потребител
slun4o написа:Коега Trov,
мда, помислих Ви за един мой познат- съгражданин...то няма как да сте Вие, вече е ясно , най-малкото защото сте дама.
Благодаря за уточнението Ви.
-
trov - Потребител
е какво е препорадавано в университета едва ли следва да е мерилото за това какво трябва да знаем...тъй че това отпада като критерий...
Безсмислено е да влизаме в спорове тук кои закони да носим и кои не. Идеята е да мислим стртегически по-добре от ВАС, а не ВАС да ни изненадат.
Така, че вместо да говорим празни приказки нека всеки да излезне с мнение. Аз казах моето...също добавих, че дозата късмет е много важна...ясно е,че ВАС няма да направят примерен списък с нормативните актове...
за това нека сберем умове и помислим ние...
ваш ред е да споделите своето мнение...
Безсмислено е да влизаме в спорове тук кои закони да носим и кои не. Идеята е да мислим стртегически по-добре от ВАС, а не ВАС да ни изненадат.
Така, че вместо да говорим празни приказки нека всеки да излезне с мнение. Аз казах моето...също добавих, че дозата късмет е много важна...ясно е,че ВАС няма да направят примерен списък с нормативните актове...
за това нека сберем умове и помислим ние...
ваш ред е да споделите своето мнение...
- slun4o
- Младши потребител
имам вече информация за курса. Провежда се към Съюза на юристите на Пиротска 7. Датите са 14,14,16,17 октомври, цена 75 лв, времетраене от 9 до 17.30.
Телефон за желаещите да се запишат: 02/9801092
Телефон за желаещите да се запишат: 02/9801092
- slun4o
- Младши потребител
Re: Курс за изпита за младши адвокати
Колеги, ще ходите ли на курса? Как мислите, дали ще се решават казуси? Дали си струва?
- zzzzz
- Потребител
никой не казва , баси хората
Никаква съпричастност, вие да не сте коравосърдечни бе ??!?
Никаква съпричастност, вие да не сте коравосърдечни бе ??!?
-
trov - Потребител
Уж пилците се брояли на есен...
- zzzzz
- Потребител
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|