- Дата и час: 24 Ное 2024, 08:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
осиновяване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
осиновяване
Колеги, защо никой не ми писа по темата за осиновяването на чуждестранно лице?Много моля за помощ.Темата е в семейните казуси.И благодаря на тези, които се отзоват
- jovana
Re: осиновяване
Нямам опит в тази насока ,но след бегла справка в СК ,мисля ,че нещата стоят така:след като осиновяващият е български гражданин ,а осиновяваното лице е чужд гражданин,за осиновяването се прилагат разпоредбите на българското законодателство.Това означава ,че се извършва по реда на нашия СК и при спазване на изискванията ,залегнали в него относно форма на съгласие при осиновяване и пр.Има нови текстове за осиновяването в СК ,но мисля,че те не засягат вашия казус.вижте по-подробно главата в СК относно семейноправни отношения с международен елемент и новите текстове за осиновяването.Мисля ,че тогава сама ще стигнете до отговора.В крайна сметка -съдът решава и при необходимост ще ви изска съответни документи.
- 14
погледнете наредба 3 за условията и реда за даване на съгласие за осиновяване от чужденец на лице български гражданин. Не е толкова просто колкото изглежда.
Аз все още търся примерен образец на общи условия на договора за посредничество при международни осиновявания.Ако някой може да ми помогне предварително благодаря!
Аз все още търся примерен образец на общи условия на договора за посредничество при международни осиновявания.Ако някой може да ми помогне предварително благодаря!
- badu
Тук обаче осиновяването се извършва от български гражданин на чужд гражданин ,а не от чужденец ,който да осиновява дете-български гражданин.
- 14
Много благодаря за отговорите.Интресуваше ме дали на първия етап е достатъчна нот.заверена декларация - съгласие от бащата - чужденец.А случая е такъв, че молдовка е сключила брак с български гражданин.Тя е разведена и има дете от първия си брак с молдовец.
- jovana
след като детето е чужд гражданин ,чуждото право допуска ли то да бъде осиновено в България
- donna
- Старши потребител
Явно са приложими разпоредбите на чл.136,ал.1 и ал.5 от СК и новите текстове в СК ,касаещи международното осиновяване.
- 14
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|